Македонија,Економија

Асфалтирана улицата „Белградска“ во штипската населба Дузлак

Асфалтирана улицата „Белградска“ во штипската населба Дузлак

Вчера во населба Дузлак беше асфалтирана улицата „Белградска“. Станува збор за инвестиција вредна 700.000 денари,во должина од 300 метри а реализирана преку тендерска постапка од страна на операторот „Коле транс“.

„Ова е 14-ти проект на градоначалникот на Штип, Илчо Захариев, кога е во прашање локална и регионална патна мрежа. Овде не застануваме, веќе следниот период следи замена на коцката на улица „Панче Караѓозов“, асфалтирање на улицата „Питу Гули“, како и асфалтирање на неколку помали улици во населбата Баби,“ изјави Драган Ристов, советник за односи со јавност на штипскиот нградоначалник.

Асфалтирањето на улици е приоритет за градоначалникот Захариев, имајќи во предвид дека голем дел од штипските улици имаат итна потреба од санација. Оваа година ќе се работи фазно и на улицата „Вардарска“, „Вита Поп-Јорданова“ и „Христијан Карпош“. Инаку вчера беше асфалтиран и пристапот до Дом на млади како и паркинг просторот зад оваа институција.