петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Астероид помина покрај Земјата за време на Халовин

asteroi

Поврзани вести

Астероид во форма на череп помина вчера на околу 500 илјади километри од Земјата, соопшти американската вселенска агенција НАСА.

Небесното тело помина покрај Земјата вчера во 18:01 часот на оддалеченост, која е поголема од тоа меѓу планетата и Месечината. Астероидот не претставуваше закана за Земјата.

Астероидот со дијаметар од 600 метри веројатно е мртва комета. Научниците говореа за „огромна тиква“, која ќе помине покрај Земјата за време на Хеловин, но со приближувањето на небесното тело тоа се повеќе наликуваше на човечки череп.

Најчитани вести