Магазин

Астролошка промена: НАСА ги ажурираше хороскопските знаци

Астролошка промена: НАСА ги ажурираше хороскопските знаци

Во суштина, секоја индивидуална консталација е поместена за време од еден месец. Тоа значи дека старите хороскопски знаци кои со леснотија ги идентификувавме сега се сменети во нешто сосема поинакво.

Некаде околу 86% од луѓето, хороскопски се во нова консталација и се под влијание на друг хороскопски знак.

Запознајте го 13. хороскопски знак наречен Змијоносец.

Оваа консталација не е воопшто нова, всушност често е опишувана како „Серпентариус, носачот на змии“.

Приказната зад ова соѕвездие има корен во различни приказни. Почнувајќи од грчката митологија, змијоносецот се вели дека ја имал способноста да ги воскресне умрените.

Хад бил налутен од фактот дека бил измамен од душите што му следуваат во подземјето, па затоа се обидел да го убеди Зевс да го убие Змијоносецот со грмотевица.

Бидејќи успеале овие богови во тоа, тој станал соѕвездие меѓу останатите ѕвезди.

За да имате престства за тоа кое омнипотентно суштество станува збор, во Бибилијата, мноштвото на овие аспекти на Змијоносецот се слични на еврејот по име Џозеф, синот на таткото Јаков.

Во Египет, Змијоносецот се идентификувал со човекот Имотеп кој живеел некаде во периодот на 27 век п.н.е. Во сумерската култура, змијоносецот бил богот Енки.

Сега, што ли значи ова за луѓето кои се раѓаат под знакот на овој хороскопски знак?

Оние кои се идентификуваат со Змијоносецот се често луѓе кои неуморно бараат повисока едукација и мудрост. Тие се многу поетични со нивните зборови и имаат еден од најинвентивните/креативни умови од сите хороскопски знаци.

Тежнеат да бидат мирољубиви, осигурувајќи дека хармонијата не е нарушена од безумието и хаосот. Змијоносците се едни од најуспешните луѓе кога станува збор за нивните цели и сонови.