вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 1

Астронаут гласаше од вселената

Американските астронаути можат да гласаат од Вселената од 1997 година, а првиот кој го искористи ова право беше Дејвид Волф.

sejn-kimbrou-640x461

Последни вести

Американскиот астронаут Шејн Кимброу, кој се наоѓа во Вселената, гласаше на изборите за нов претседател на САД.

Со тоа тој се придружи на традицијата на гласање на космонаути додека претстојуваат над Земјата.

Кимбро се наоѓа во руската вселенска капсула Сојуз од 19 октомври, кога ја почна четиримесечната мисија со уште двајца руски астронаути.

Американските астронаути  можат да гласаат од Вселената од 1997 година, а првиот кој го искористи ова право беше Дејвид Волф.

Најчитани вести