четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 49

Атентаторот на рускиот амбасадор оставил порака

Во пораката поранешниот полицаец Мевлут Мерт Алтнташ прогнозира дека не само Русија, но и САД ќе го најдат крајот многу наскоро.

atentator-640x432

Последни вести

Никогаш нема да бидете безбедни, додека ние, Арапите, не се чувствуваме безбедни во своите земји, пишува Алтнташ.

Главниот обвинител на Турција откри за медиумите дека има отворено писмо напишано од убиецот на рускиот амбасадор во Анкара. Тоа бил од организацијата „Мидл Ист Монитор”. Неговата содржина прикажува дека атентатот во галеријата е извршен од гнев кон бруталните руски активности во светот. Но, според истражителите тоа било напишано и оставено намерно, за да го одвлече вниманието од главните причини. Во пораката поранешниот полицаец Мевлут Мерт Алтнташ прогнозира дека не само Русија, но и САД ќе го најдат крајот многу наскоро.

Најчитани вести