Македонија

Атрактивниот ТВ канал Fox Life се враќа на Боом ТВ

Атрактивниот ТВ канал Fox Life се враќа на Боом ТВ

ОНЕ информира дека гледачите на Боом ТВ од денеска повторно ќе можат да ја следат програмата на атрактивниот ТВ канал Fox Life.

Овој ТВ канал, кус временски период, не беше достапен за гледачите на Боом ТВ додека траеше процесот на регулирање на лиценцата за емитување, согласно новите барања на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (ААВМУ).

Како што информиравме во петокот, 30-ти јануари 2015, гледачите на Боом ТВ продолжуваат да ја следат програмата на Fox, Fox Crime, Fox Movies, 24 Kitchen и Sport Klub каналите.

Инаку, ниту еден канал на платформата на Боом ТВ не е реемитуван без соодветна дозвола од ААВМУ. На ААВМУ при регистрација на ТВ програмите се доставува соодветниот договор со имателот на ТВ правата како и неговата дозвола за креирање на ТВ содржини издадена од соодветниот регулатор во државата во која е регистриран.