петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 25

Аукциска изложба од конкурсот за млади уметници

132528870

Последни вести

Во Културниот центар „Мала станица” вечер ќе биде отворена аукциска изложба од конкурсот за млади уметници (Young Art 2015).

На изложбата, која е во организација на Агенцијата за млади и спорт,  ќе бидат претставени дела од младите талентирани визуелни уметници кои се натпреваруваа во пет дисциплини: сликарство, графика, скулптура, фотографија и графички дизајн.

Најчитани вести