Магазин

Аутистично момче нацрта детална мапа на светот

Аутистично момче нацрта детална мапа на светот

Една професорка од Њујорк има единаесетгодишен син кој е аутистичен. Таа го повикала на својот час, каде тој се качил на столот пред таблата и нацртал детална и точна мапа на светот.

Една ученичка со својот мобилен телефон ја овековечила оваа несекојдневна случка, а нејзиниот татко подоцна тие фотографии ги споделил на социјалните мрежи.

autizam1

Неверојатниот талент на ова младо аутистично момче сигурно нема да ве остави рамнодушни.