Свет

„Аваз истине“ објави видео снимка од масакрот во Париз, нарекувајќи го наместена измама

„Аваз истине“ објави видео снимка од масакрот во Париз, нарекувајќи го наместена измама

На Јутјуб се појави видео на „Аваз истине“ во кое детално се разгледува ситуацијата за време на пукањето во францускиот сатиричен весник „Шарл Ебдо“.

„Аваз истине“. вели дека ова е наместена измама повикувајќи се на видео снимката која во живо се пренесуваше низ светот.

Тие на акцијата и го дале името „Лажно знаме“, а видеото детално го образложуваат зошто сметаат дека тоа е така.

На крај велат дека „Аваз истине“ не ги поддржува терористичките напади од било кој вид и дека не асимилира ниедна организација, без разлика дали таа е државна или не.

За што точно станува збор погледнете на следното видео: