петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 37

Авгтоматизирана паркинг наплата на аеродромот „Александар Велики“

pparkingtavv

Последни вести

На аеродромот „Александар Велики“  од вторник, 19 мај, ќе се воведе автоматизирано плаќање паркинг.

За оваа цел, „ТАВ Македонија“ постави три паркинг-машини, од кои две на самиот паркинг-простор и една паркинг-машина во терминалната зграда, во салата за пристигнувања.

-Автоматизираното плаќање паркинг го воведуваме со цел поедноставување на паркинг-услугите за нашите ценети патници, како и модернизација на процесите на работење во рамки на компанијата, велат од „ТАВ Македонија“, компанијата која оперира со македонските аеродроми.

Оттаму потенцираат дека цените на паркинг-услугите на скопскиот аеродром остануваат исти како и досега.

Во првите денови од воведувањето на услугата вработени на „ТАВ Македонија“ ќе стојат во близина на паркинг-машините, со цел доколку има потреба да им помагаат на патниците во процесот на плаќање.

Автоматизираното плаќање на „Александар Велики“ ќе може да се прави и во готово и со платежни картички, исклучиво во денари.

Најчитани вести