Свет

Авион на „Ер Франс“ изолиран поради сомнеж за патник со ебола

Авион на „Ер Франс“ изолиран поради сомнеж за патник со ебола

Авион на „Ер Франс“ денеска беше изолиран на аеродромот во Мадрид поради патник, за кој се претпоставува дека е заразен со ебола.

Патникот патувал од нигерискиот град Лагоса до Париз, а потоа со авион на „Ер Франс“ до Мадрид. Тој се пожалил на покачена телесна температура и пилотот го алармирал мадридскиот аеродром и здравствените власти.

Патникот е хоспитализиран на клиниката „Карлос Трети“ во Мадрид.