Магазин

Австралија, Нов Зеланд и Британија најголеми употребувачи на екстази

Австралија, Нов Зеланд и Британија најголеми употребувачи на екстази

Во најновиот извештај за употреба на екстази и кокаин на Обединетите Нации ширум светот се покажува дека Австралија освен што е прва држава во која синтетичката дрога екстази најмногу се употребува. Потоа следат Нов Зеланд и Англија.

Додека пак, во топ 5 за најголеми потрошувачи на кокаин, светски лидер е Шкотска, потоа Шпанија, Австралија, Уругвај, а на последното место се најде Англија.