понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Австрија на „црна листа“ на Украина

avstrija

Последни вести

Украина ја стави Австрија на „црната листа“ на држави кои се сметаат за даночна оаза, пишува МИА.

Одлуката на украинските власти значи дека украински купувачи нема да може да отпишуваат 30 отсто данок на стока или услуги од австриски фирми.

Украинските власти ја донеле одлуката на 18 мај и тоа без поседување правни аргументи, тврди весникот.

На таа листа се 76 држави меѓу кои се и Бугарија, Малта, Ирска, Луксембург, Кипар како и Швајцарија и Лихтенштајн.

Најчитани вести