Спорт

Австрија скапо ја плати победата над Русија

Австрија скапо ја плати победата над Русија

Репрезентација на Австрија скапо ја плати втората победа на турнирот на четирите нации во Дортмунд. Повредите на Зиура и Силаги на неполна недела до стартот на европското, се сериозен аларм во таборот на нашиот трет противник во групната фаза.

Против Русија како и во квалификациите, австријците играа молскавично, имаа помал број на технички грешки и покажаа дека русите им лежат како противник.Сепак, триумфираасамо со еденголразлика 31:30. Најегикасенбеше Вебер со 9 голови, Шлигер постигна 8, додекаБожиновиќ и Сантос го завршијанатпреварот со по 4 голови
На 8 јануари на домашен терен, Австрија против Египет го игра последниот контролен меч пред заминувањето за Данска.