недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Австрија воведува азил на одредено време

Австрија дневно ќе прима само 3.200 бегалци

Австрија дневно ќе прима само 3.200 бегалци

Поврзани вести

Азил на одредено време договори австриската влада. Со ова решение што ќе стапи во сила од средината на овој месец и азилантите тој статус ќе можат да го имаат максилано три години.

Новите правила, кои ќе бидат применети при одлучување за молбите за добивање азил во Австрија ќе бидат применети од 15 ноември.

Доколку…

Најчитани вести