петок, 28 јули 2017  |  Вести денес: 43

Австријците преку оглас бараат канцелар

fajman

Поврзани вести

Неочекуваната оставка на австрискиот канцелар Вернер Фајман денес го наведе еден портал за потрага на работници во Австрија на шега да распише оглас за канцелар.

Сајтот „ jobportal.at“ на шега објави оглас под наслов „Канцелар / Полно работно време“.

Нашиот клиент е една европска земја со средна големина. Како канцелар преземате претседателство со владата и одговорност за вкупниот резултат. Ве очекува разновидна работа, се наведува во огласот, а за конкурирање, како што се наведува, пожелно е заинтересираните да имаат политичко искуство, но тоа, како што се додава, не е предуслов.

Заедно со повикот за конкурирање, во огласот се наведува дека се нуди бруто плата од 21.715, 50 евра „без разлика на квалификациите и искуството“.

Најчитани вести