среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 12

Австриската полиција претресува станови

Австриската полиција утрово спроведе антитерористичка операција во повеќе покраини. Во акцијата учествуваат околу 800 припадници на полицијата.

грац

Поврзани вести

Во Виена и Грац извршен е претрес на повеќе станови. Во Грац извршен е претрес и во една џамија.

Австриското Министерство за внатрешни работи одби да даде повеќе информации за акцијата која е во тек.

Најчитани вести