ТОП,Македонија

Австрискиот министер за надворешни работи Курц во посета на Македонија

Австрискиот министер за надворешни работи Курц во посета на Македонија

Како што соопшти македонското МНР, во рамки на посетата министерот Курц ќе се сретне со вицепремиерот и министер за надворешни работи на Македонија Никола Попоски.

Според агендата, двајцата министри ќе го посетат и граничниот камен 59 на македонско-грчката граница.