Македонија,Крими хроника

Автоматска пушка и муниција откриени кај тетовец

Автоматска пушка и муниција откриени кај тетовец

Автоматска пушка и муниција пронајде во домот на четириесетгодишниот А.Г. од село Добарце, тетовско.

По добиена наредба бил извршен претрес во домот на А.Г., кој моментално е на привремна работа во Италија.

Оружјето е одземено и ќе биде доставено за вештачење, а А.Г.е приведен и задржан во СВР Тетово.

Против лицето ќе биде поднесена содветна кривична пријава.