Свет

ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО: Автомобил бомба на ИД уништен пред да ја заврши мисијата

ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО: Автомобил бомба на ИД уништен пред да ја заврши мисијата

Автомобил бомба на ИД беше уништен пред да ја заврши мисијата против курдските борци во Сирија, пишуваат британските медиуми.

Бомбашот самоубиец бил разнесен додека се обидувал да изведе мисија против курдските борци за да ја освои територијата во северо- источна Сирија.

Областа претходно беше под контрола на Исламска Држава, а во моментов е под контрола од курдските власти и коалицијата предводена од САД.

Погледнете го видеото!