Балкан

Автомобил прегази девојче кое се враќало од училиште

Автомобил прегази девојче кое се враќало од училиште

Дванаесетгодишно девојче од Панчево почина враќајки се од училиште откако во неа удрил автомобил.

Девојчето минувало на пешачки, на зелено светло кога на неа налетал автомобилот кој воел со голема брзина.

Малото девојче починало на место, а дваесет и петгодишниот возач прво побегнал, а подоцна самиот се пријавил во полиција.