Секс

Автор кој ги руши митовите за сексот

Автор кој ги руши митовите за сексот

Американскиот автор и истражувач Арон Керол во својата книга „Не го ставај тоа во тоа“ руши некои митови и уверувања кои важат за сексот. Па така, тој вели дека просечната должина на пенисот не е седум, туку 12,5 и 13,7 см.

Иако се мисли дека бразилската депилација е популарна, тој тврди дека само 11 отсто од жените се одлучуваат потполно да ги отстранат сите страмни влакна. Исто така овој доктор го руши митот дека сексот е одлична вежба и дека се трошат калории.

Авторот на книгата исто така вели дека до сега погрешно се верува дека на секоја жена и годи милувањето на градите, дека спортистите треба да се воздржат од секс пред натпревар, аналниот секс предизвикува канцер, дека два кондома се подобра заштита од еден, срамните влакна не белеат, од секс може да се добие инфаркт, само мажите имаат „влажни“ соништа,пенисот не може да се скрши.