вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 61

Баба со синџири го врзала 2,5 годишниот внук за дрво

drvoooo

Последни вести

Надежда Михајловиќ (76) од Чачак, Србија го врзала нејзиниот 2,5 годишен внук со синџири за дрво во нивниот двор. Злоупотребата на детето ја пријавиле соседите, по што реагирале полицијата и Центарот за социјална грижа во Чачак. Бабата во полиција рекла дека го врзала детето затоа што било немирно, пишува српски „Курир“.

Бабат го чувала детето заедно со неговата сестра, затоа што нивната мајка  и очувот биле на лекар.

Соседите го слушнале плачот на детето. Биле шокирани кога го виделе детето врзано со синџири за дрво во дворот на зградата каде живеат. Жената застанала пред детето и викала на него.

Кога дошла полицијата, тие го затекнале очувот на децата кој негирал дека такво нешто се случило. Сепак бабата подоцна признала што се случило.ја чував и внуката и незнаев што да правам. Го врзав само за да го заплашам затоа што беше непослушен. Беше врзан само неколку минути, се правдала бабата.

Случајот во моментов го презема Центарот за социјална грижа во Чачак, оттаму потврдуваат дека детето било врзано, но не откриваат дали навистина се работи за синџири.

Најчитани вести