Македонија

Бачев до Поповска: Шетате по сите коалиции и не водите сметка за Македонија

Бачев до Поповска: Шетате по сите коалиции и не водите сметка за Македонија
Бачев до Поповска: Шетате по сите коалиции и не водите сметка за Македонија

Шетате по сите коалиции и не водите сметка за Македонија. Вака и одговори претседателот на Народно движење за Македонија Јанко Бачев на Лилјана Поповска, претседател на паријата ДОМ, во заедничко гостување на Тв Сонце.

Не водите сметка за Македонија, вие шетате по сите коалиции. Поповска ги гледа работите до директорските места, рече Бачев.

Поповска, немајќи аргументи, во неколку наврати стана да го напушти студиото сакајќи да направи вешта манипулација, но по немањето на реакција од присутните се премисли.

2013 излеговме сами на избори, имавме 25 илјади гласови но тоа беа локални избори и таму исто така се случуваше одредена девијација, но тоа не е поврзано со шесте изборни единици, рече Поповска.

Бачев пак истакна дека Поповска зборува невистини, бидејќи како што кажа, немале 25 илјади гласови.