Македонија

Бадник и Божик се неработни денови

Бадник и Божик се неработни денови

Бадник е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед, додека Божик ќе биде неработен за сите граѓани на Македонија.

Согласно Законот за празници, шести јануари, Бадник ден пред Божик, е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед, а седми јануари Божик е неработен за сите граѓани на Македонија.