Свет

Бајден: Безбедноста на израелскиот народ беше мисијата на Шарон

Бајден: Безбедноста на израелскиот народ беше мисијата на Шарон

За време на погремната церемонијата за поранешниот израелски премиер Ариел Шарон, американскиот потпретседател Џо Бајден, денеска изјавил дека безбедноста на израелскиот народ секогаш била мисија на поранешниот премиер.

„Како и сите историски водачи, тој имаше ѕвезда која го водеше и од која, според мое мислење, тој никогаш не се оттргна. Опстанокот на израелската држава и еврејскиот народ беше неговата водечка ѕвезда“, рекол Бајден.