петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 66

Бајрактар: Петар Наумоски ќе биде добар претседател на МКФ

petar naumoski

Поврзани вести

Абдурахман Бајрактар се повлече од трката за претседател на МКФ, откако неговата кандидатура беше оспорена врз основа дека не бил член на Собранието, бидејќи само делегатите кои се претставници на клубовите имаат право да бираат и да бидат избирани.

Петар Наумоски на Изборното собрание бил пријавен како делегат на КК Кожув од Гевгелија и ја презентираше својата програма, но вториот кандидат беше спречен во тоа откако беше оспорена кандидатурата, по што наместо презентација уследи пауза.

“Мислам дека покажавме капацитет како федерација, да ги надминеме овие проблеми кои не беа кошаркарски. Убеден сум дека Петар Наумоски може да биде добар претседател на МКФ”, рече во својата изјава Бајрактар.

Најчитани вести