Македонија

Баланс МК и Серафимовски Цвете се продолжена рака на СДСМ

Баланс МК и Серафимовски Цвете се продолжена рака на СДСМ

Денеска е Светски ден на одбележувањето на борбата со дијабетисот. Асоцијацијата за детски дијабет Баланс МК, асоцијација која повеќе пати излегува да зборува на темата со дијабетот, побара оставка од министерот Тодоров заради инсулинската криза.

cveteee_2Асоцијацијата за детски дијабет Баланс МК веќе неколку пати упатуваше критики на сметка на министерството за здравство, Владата и министерот Никола Тодоров, алудирајќи на тоа дека намерно креирале вештачка инсулинска криза во државава. Како претставник на Баланс МК се појавува лицето Серафимовски Цвете.

 

cveteee_3Кој е Серафимовски Цвете?

Серафимовски Цвете е член на Централниот Одбор на СДСМ, активист и истакнат член од опозицијата. Тој на повеќе слики може да се види како стои до својот Претседател Зоран Заев.

Очигледно Серафимовски Цвете не ги претставува дијабетичарите, туку ја претставува опозициската СДСМ. Според ова Баланс МК не претставува асоцијација на дијабетичарите, туку продолжена рака на СДСМ, во обид да искреира сценарио дека се загрозени дијбетичарите.

Ова не е првпат СДСМ преку свои истакнати активисти, да се обиде да преставува граѓански здруженија, а такви примери се АМАН, опозицискиот УДАР, лажните стечајци и многу други.