Спорт

Балотели и официјално во Милан на позајмица

Балотели и официјално во Милан на позајмица
Балотели се врати во Милан: Моето срце е "црвено-црно"

Контроверзниот напаѓач ги помина медицинските прегледи, по што едногодишната позајмица од Ливерпул беше официјализирана.

Балотели се враќа во Милан по неуспешната авантура во Ливерпул, а од Италија велат дека тој е на позајмица и тоа бесплатно, затоа што тимот од Англија не побарал никакво обештетување. Платата на Италијанецот ќе биде “пола-пола” – половина ќе плаќа Ливерпул, а другата половина ќе ја дава тимот од “Сан Сиро”.