Бразил2014

Балотели насликан на диња

Балотели насликан на диња

Италијанскиот репрезентативец Марио Балотели е инспирација и за куварите во хотелот каде што се сместени “азурите” на Светското првенство во Бразил. Ликот на италијанскиот голгетер осаман на диња, а беше дело на маестро Маурисио Матос , кој работи како декоратор на храната во хотелот во Манаус, каде што престојуваат Италијанците.

Матос се видел лично со Балотели и неговата девојка Фани, кои го воодушевиле со однесувањето кон него по што добил инспирација да го направи ова ремек дело