сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 15

Бамби, Књаз Милош и Имлек со нов сопственик

Plazma_kutija-630x369

Последни вести

Мид Европа Партнерс, најголем инвестициски фонд специјализиран за инвестиции во Централна и Источна Европа, потпиша договор за преземање на фирмите на Дејнуб фудс група во чија сопственост се српските компании Имлек, Млекара Суботица, Бамби и Књаз Милош.

Тој инвестициски фонд ги купил и сите млекари што се во состав на Имлек и работат во Македонија, Република Српска и Црна Гора, јави Танјуг.

Склучување на трансакцијата се очекува во првата половина од оваа година по исполнување на сите услови од купопродажниот договор. Не се соопштени податоци за финансиските трансакции.

Најчитани вести