Свет

Бан Ки Мун ќе присуствува на церемонујата во спомен на Мандела

Бан Ки Мун ќе присуствува на церемонујата во спомен на Мандела

Во вторник, генералниот секретар на Обединетите Нации, Бан Ки Мун ќе присуствува на церемонијата во спомен на Нелсон Мандела, што ќе се одржат во Јоханесбург, пренесе „АФП“.

Бан Ки Мунн ќе замине од Париз, каде што учествуваше на состанокот посветен на безбедноста и мирот во Африка.

По церемонијата во вторникот посмртните останки на Мандела ќе бидат изложени три дена по улиците на Преторија.