Свет

Бан: Се повлекувам од политиката

Бан: Се повлекувам од политиката

Бан ова го изјави на прес-конференција во Парламентот по состанокот со лидерите на конвезрвативните партии, јави јужнокорејската агенција Јонхап.

Се повлекувам од политиката. Жал ми е што разочарав многу луѓе, рече Бан.

Тој нагласи дека е разочаран од потезите на политичкиот естаблишмент во земјата, но не изнесе повеќе детали.

Бан во Јужна Кореја се врати минатиот месеци и се очекуваше дека ќе се кандидира на овогодишните претседателски избори.