Македонија

Башким Амети ја презеде функцијата министер за животна средина и просторно планирање

Башким Амети ја презеде функцијата министер за животна средина и просторно планирање

Новиот министер за животна средина и просторно планирање Башким Амети денеска и официјално ја презеде функцијата од својот претходник, Нурхан Изаири.

Амети истакна дека во фокусот на неговата работа ќе биде спроведувањето на Програмата на Владата и реализирањето на  предвидените проекти.

Досегашниот министер Изаири му посака успешна работа на новоименуваниот министер, Башким Амети.