Магазин

ФОТО: Прв базен за слонови отворен во Јапонија

ФОТО: Прв базен за слонови отворен во Јапонија
ФОТО: Прв базен за слонови отворен во Јапонија

Прв базен за слонови отворен во Јапонија, поточно во зоолошката градина „Фуџи сафари парк“.

Вработените во Зоолошката градина велат дека слоновите јадат многу повеќе откако ќе отпливаат само три круга во 65-метарски базен од стакло.

Чуварот Даики Такеучи вели дека е „изнендаувачи“ да се види колку се слоновите подвижни додека пливаат во базенот, користејќи ги нивните моќни нозе и сурлите.