Магазин

Бебе родено во авион на Бурак ер доби доживотни бесплатни билети од авиокомпанијата

Бебе родено во авион на Бурак ер доби доживотни бесплатни билети од авиокомпанијата

Во авион на либиската компанија „Бурак ер“ на лет од Триполи до главниот град на Нигер, Нијамеј, се роди бебе, а на мајката за време на породувањето и помогнал екипажот.

Либиската компанија на Фејсбук објави дека на нивниот млад патник му доделува бесплатни билети за летови на нивната компанија до крајот на животот.

Мајката на синот му даде име по капетанот на авионот, Абдул Басет.