среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 28

ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО: Гинеколог открива што се случува со бебето за време на абортусот

Гинекологот Ентони Леватино во ова вознемирувачко видео открива досега непознати детали за абортусот.

abortus-1

Поврзани вести

Гинекологот Ентони Леватино во ова вознемирувачко видео открива досега непознати детали за абортусот.

Тој во својата кариера извршил 1.200 абортуси, а користејчи анимација објасни што се случува со мајката и со бебето за време на овој зафат.

Тој говори за тоа како се прекинува бременоста во второто тримесечје. Бебедо во 20-тата гестациска недела е со големина на дланката на возрасен човек.

Поголем дел од јавноста е неинформиран за тоа што се случува за време на абортусот. Оние што лобираат за абортус целата процедура ја маскираат со еуфемизми. Користат изрази како што се: продуктот на зачнувањето, прекин на бременоста и слично – појаснуваат претставниците на организацијата „Live Action“ која што се залага за забрана на абортусот.

Најчитани вести