Свет

Бебенце преживеало удар од гром

Бебенце преживеало удар од гром

Бебенцето Кимберли од Мексико за влакно и побегнало на смртта. Таа преживела удар од гром уште во стомакот на мајка си.

– Сите велат дека е вистинско чудо што бебето преживеало. Таа е мал борец, изјавил татакото.

Мајката по несреќата се породила две недели порано. За жал, девојченцето ни година дена покасно не може целосно да се опорави. Не може да седи правилно, да лази, а и храната во организмот и се вари со потешкотии.