Македонија

БЕДЕМ: Ангелов во недостаток на сопствена афирмација дава изјави за привлекување внимание

БЕДЕМ: Ангелов во недостаток на сопствена афирмација дава изјави за привлекување внимание

Здружението на бранителите БЕДЕМ на социјалната мрежа Фејсбук реагира на денешните изјави на претседателот на Достоинство, Стојанче Ангелов. Од БЕДЕМ велат дека за доверба кај граѓаните е потребно многу повеќе од давање изјави пред Владата, за кои од Здружението сметаат дека Ангелов ги користи за самопромоција и привлекување на внимание, пишува Курир.

-Минатата средба која што Стојанче Ангелов ја одржа во влада ја видовме и немавме против што тој во очигледен недостаток на сопствена афирмација ја искористи за да си даде изјава. При што сакаше да покаже некаква децидност и одлучност, но пропушти да ја каже целата содржина на разговорите. Сепак е потребно нешто многу повеќе од доаѓање пред влада и себепромовирање во едни вакви услови, за граѓаните да веруваат во искреноста на нечии намери. Ако беше до тоа и на таков начин се добиваше довербата од граѓаните тогаш пред влада ќе имаше редица луѓе кои даваат изјави.За довербата на граѓаните потребно е нешто многу повеќе од вакви ситни потези чија цел е очигледна самопромоција и привлекување на внимание, пишуваат од БЕДЕМ на Фејсбук.

bedem1500