среда, 23 август 2017  |  Вести денес: 17

БЕГ: Нормализирана испораката на топлинска енергија во Центар и Карпош

Испораката на топлинска енергија во централниот дел на Скопје и делови од општина Карпош е нормализирана, соопштија вечерва  од „Балкан Енерџи Груп“.

бег

Поврзани вести

Eкипите на Дистрибуција со топлина „Балкан енерџи Груп“ повторно ја воспоставија испораката на топлинска енергија  за потрошувачите во централното градско подрачје и делови од општина Карпош. Потрошувачите од овие делови на Скопје постепено, во текот на вечерва добиваат нормална испорака на топлинска енергија, се вели во соопштението.

Од „Балкан Енерџи Груп“ додаваат дека со оглед на тоа што се работи за поголем дефект во топлинската мрежа, нивните екипи ќе останат на терен и во текот на ноќта и ќе работат на целосно отстранување на дефектот со цел, како што истакнуваат, да се обезбеди редовно и стабилно снабдување во системот на топлинска енергија.

За дополнителни информации потрошувачите можат да се обратат во Центарот за грижа на потрошувачи на телефонскиот број 02 3076 200.

Најчитани вести