Свет

Бегалка од Сирија се породи во Гевгелија

Бегалка од Сирија се породи во Гевгелија

Бегалка од Сирија денеска се породила во болницата во Гевгелија. Таа родила здраво девојче.

Жената утрината добила болки, а во болницата дошла придружувана од сопругот и граничната полиција.

Таа и нејзиното семејство коишто бегаат од Сирија со намера да стигнат во Германија кај нивни роднини кои веќе добиле азил во моментот кога настапиле породолните болки се наоѓале во граничниот појас.