Свет

Белата куќа: ОБСЕ може да и помогне на Украина да формира Влада

Белата куќа: ОБСЕ може да и помогне на Украина да формира Влада

Организацијата за соработка и безбедност во Европа може да помогне на Украина да формира Влада, сметаат во Белата куќа, пренесе „ИТАР-ТАСС“.

„Од гледна точка на Вашингтон, ОБСЕ особено може да понуди помош и експертиза на украинските пратеници, кои се обидуваат се создадат повеќе партиска Влада на национално единство“, изјавил потпретседателот на САД, Џо Бајден.