Магазин

Бен Афлек ќе го режира новиот филм за Бетмен

Бен Афлек ќе го режира новиот филм за Бетмен

Американскиот актер Бен Афлек ќе го режира и ќе ја игра главната улога во новиот филм за Бетменн, изјави извршниот директор на компанијата Ворнер брос, Кевин Тсуџихара.

Афлек ја толкуваше улогата на Бетмен во филмот „Бетмен против Супермен“, а Тсиџихара на конвенцијата „СинемаКон“ во Лас Вегас официјално потврди дека токму холивудскиот актер и режисер ќе го режира новиот филм за суперхеројот од Готам сити.

Иако филмот „Бетмен протв Супермен“ не го оставри очекуваниот успех на благајните, Тсуџихара вели дека филмот претставува одлична основа за нивните планови за екранизација на стрип јунаците.