ТОП,Македонија

Бензините поевтинија

Бензините поевтинија

Малопродажните цени на ЕУРОСУПЕР БС-95 и на ЕУРОСУПЕР БС-98 се намалија за 1,50 денари, па со тоа цената на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 59,50 ден/лит, додека малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 61,50 ден/лит.

Малопродажните цени на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) се намалија за два денари  и изнесува 46,00 ден/лит, односно 34,50 ден/лит.

Малопродажната цена на мазутот М-1НС се намали за 1,592 ден/кг во однос на цената утврдена со Одлуката од 25.07.2016 година и со тоа цената на М-1 НС изнесува 21,171 ден/кг.

Малопродажните цени на нафтените деривати согласно Методологијата за формирање на цените, се намалија во просек за 4,20%.