Спорт

Берни Еклстоун веќе не прв човек на Формула 1

Берни Еклстоун веќе не прв човек на Формула 1

Американците по преземањето на сопствеништвото на престижното натпреварување на досегашниот директор му понудија да биде почесен претседател.

Сменет сум и си одам. Тоа е официјално, соопшти Еклстоун.

За нов претседател на Ф1 е избран 62-годишниот Чејс Кери.