Македонија,Крими хроника

Беровец доби кривична поради бесправна сеча на огревно дрво

Беровец доби кривична поради бесправна сеча на огревно дрво

Триесет и четиригодишниот А.Д. од Берово доби кривична пријава поради бесправно сечење на огревни дрва.

Тој кај местото викано „Клепало“-Тупалов гроб атар на Берово е затекнат при вршење на бесправна сеча на букови огревни дрва во сопственост на Република Македонија, при што се пронајдени и одземени 2,98 метри кубни дрва, со што го оштетил ЈП „Македонски Шуми“ за 8.719 денари.