Македонија

Бесими во дводневна работна посета на Брисел

Бесими во дводневна работна посета на Брисел

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за европски прашања Фатмир Бесими ќе оствари дво-дневна работна посета на Брисел.

Како што соопштуваат од Кабинетот на заменик претседателот во рамки на посетата , во текот на утрешниот ден,  предвидено е поединечно да се сретне со комесарот за Европска соседска политика и преговори за проширување, Јоханес Хан, генералниот директор на Директоратот за проширување на Е.К. Кристијан Даниелсон,  директорот за Западен Балкан, во Генералниот Директорат за европска соседска политика и преговори за проширување на ЕК, Жан Ерик Паке и со европарламентарците  Иво Вајгл,  Едвард Кукан и Ричард  Ховит.

На состаноците ќе се разговара за процесот на европска интеграција на Република Македонија и актуелните политички предизвици со кои сме соочени.