недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 1

Беснеат шумски пожари во Русија

133171650

Последни вести

Шумските пожари во Русија зафатија површина од речиси 60.000 хектари, поради што во два региони на исток во замјата е прогласена вонредна ситуација, јавува ТАСС.

Според податоците на руските власти, во 104 пожари, огнот зафатил 59.400 хектари, од кои 27.000 во Бурјатија.

Само во  руската автономна република се регистрирани 22 шумски пожари.

Повеќе од 14.000 хектари шума гори во регионот Амура, а 13.800 хектари во Трансбајкајскиот регион, каде е прогласена вонредна ситуација.

Најчитани вести