недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 25

Бесплатен викенд за пензионерите во туристичките центри

1-500

Последни вести

Премиерот Никола Груевски денес најави дека кон средината на јануари ќе биде објавен огласот за пријавување за користење бесплатен туристички викенд за пензионери.

Проектот, посочи премиерот, е дел од изборните ветувања и ќе се реализира во 2015 година, но доколку има интерес ќе продолжи и во иднина.

– Се работи за полн аранжман од петок навечер до недела, престој во некој од туристичките центри во Македонија дали е тоа Охрид, Преспа, Дојран, Крушево, Берово и др. Така да пензионерите ќе можат да аплицираат и се надевам дека од проектот ќе бидат задоволни, изјави Груевски.

Со овој проект е предвидено да се опфатат околу 3.000 пензионери.

– Истовремено ќе биде објавен и конкурсот за бесплатно испраќање на бањи за 5.500 луѓе, истакна Груевски, потсетувајќи дека досега 27.500 пензионери ја искористиле услугата за бесплатно бањско лекување.

Најчитани вести