вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 15

Бесплатна СОС линија за жртвите на семејно насилство

СОС линијата ја покрива целата територија на државата и функционира 24 часа.

Бесплатна СОС линија за жртвите на семејно насилство

Бесплатна СОС линија за жртвите на семејно насилство

Поврзани вести

Националниот совет за родова рамноправност (НСРР), воведе бесплатна СОС мобилна линија за жртвите на семејно насилство. Линијата функционира преку трите мобилни оператори: 070/ 141 700, 075 141 700 и 077 141 700.

СОС линијата ја покрива целата територија на државата и функционира 24 часа.

НСРР како граѓанска организација повеќе од 20 години работи на проблемот со насилството врз жените и семејното насилство и дава помош и поддршка на жените кои се соочуваат со овој проблем.

Најчитани вести